محمود روشنی در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به بهترین سن برای شروع ورزش در کودکان، اظهارکرد: طبق مطالعات علمی انجام شده، باتوجه به اینکه تا قبل از سن هشت سالگی هنجارهای اسکلتی بدن، تاندون ها و ... در کودکان کامل نشده و رشد نکرده، نباید آنها را قبل از این سن بصورت حرفه ای وارد دنیای ورزش کرد.
وی تصریح کرد: البته از سن پنج سالگی میتوان کودکان را تنها در کلاس های ژیمناستیک، شنا و اسکیت ثبت نام کرد، اما تمرینات آنها باید کاملا به شکل بازی باشد و وارد رقابت نشوند که این مسئله بستگی به دانش مربیان دارد.
این کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی با تاکید براینکه ورود زودهنگام کودکان به دنیای حرفه ای ورزش عوارض خطرناکی را برای آنها به همراه دارد، افزود: عوارض ورزش زودهنگام کودکان از سنین 14 سالگی به بالا نمود پیدا میکند و باعث میشود دچار سرخوردگی اجتماعی شوند.
وی تاکید کرد: درصورتی که کودکی قبل از سن هشت سالگی بصورت حرفه ای ورزش را شروع کند، به تدریج عضلاتش بصورت ناهمگون رشد میکنند و گاها مشکلات قلب و عروقی را نیز برای او به همراه خواهد داشت.
روشنی گفت: در این راستا، مربیان باید توجه کنند که کودکان حین انجام ورزش نباید ضربان قلب آنها 150 درصد از میانگین بالاتر برود، دچار نفس نفس زدن، ریزش عرق بیش از حد و گُر گرفتگی بدن شوند، چراکه این موضوع نشان میدهد که کودکان وارد اسید لاکتیک شده اند که باعث سوختن صفحات رشد میشود.
وی اعلام کرد: متاسفانه برخی از خانواده ها هم تنها برای از سَرباز کردن بچه ها و یا چشم و هم چشمی آنها را به سالن های ورزشی میفرستند، بدون اینکه دانش ورزشی داشته و با خطرات ورود زوهنگام فرزندانشان به ورزش حرفه ای آشنا باشند.
مدیرپایگاه قهرمانی کرمانشاه در ادامه درخصوص چگونگی کشف استعداد کودکان برای ورود به رشته های ورزشی مختلف هم گفت: امروزه با توجه به پیشرفت علم، میتوان با در نظر گرفتن سن، وزن، قد، سابقه خانوادگی و به تناسب رشد عضلات کودکان تشخیص داد که در کدام رشته ورزشی میتوانند موفق تر باشند.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا، پایگاه قهرمانی کرمانشاه از مدت ها پیش برنامه شناسایی استعدادهای ورزشی را در دستور کار قرارداده و خانواده ها میتوانند با مراجعه به این پایگاه برای انتخاب رشته ورزشی مناسب برای فرزندانشان مشاوره بگیرند.