menusearch
khorbaran.ir

کوثر اساسه: ‌می‌خواهم یکی از مسافران المپیک توکیو باشم

جستجو
سه شنبه ۱ آبان ۱۴۰۳ | ۷:۴:۲۲
۱۳۹۹/۳/۱۰ شنبه
(10)
(1)
کوثر اساسه: ‌می‌خواهم یکی از مسافران المپیک توکیو باشم
کوثر اساسه: ‌می‌خواهم یکی از مسافران المپیک توکیو باشم

مسابقات جهانی تکواندو در هشت وزن برگزار میشود، اما این اوزان ترکیب شده و در قالب چهار وزن در المیپک حاضر خواهند شد و از این چهار وزن ورزشکاران کشور ایران تنها دو سهمیه در بخش بانوان دارد که کوثر اساسه، ورزشکار بهنام کرمانشاهی شبانهروز در تلاش است که یکی از این دو بانو باشد.

کوثر اساسه: ‌می‌خواهم یکی از مسافران المپیک توکیو باشم/ عرق‌ تکواندوکاران ارزان روی شیاپچانگ می‌چکد

خبرگزاری فارس، کرمانشاه - کمیل نظری: دنیای تکواندو جمهوری اسلامی ایران همیشه شاهد ظهور و افول ستارههای است که با هر فریاد آنها در «شیاپچانگ» مردم ما لبخند و یا با هر باختی بغض کردهاند؛ مسابقات سطح G1 در رده سنی نوجوانان در کشور ترکیه شاهد حضور دختری کم حرف، اما پرتلاش از خطه «سنگ و آب» بود دختری متولد سرمای سرد دیماه 1380 از کرمانشاه که آمده بود تا با کسب مدال در مسابقات کیش و رویای المپیکی شدن، خود را به عنوان یک ستاره جدید معرفی کند، خانم اساسه به عنوان مهمان در دفتر خبرگزاری فارس حاضر است که در زیر مشروح مصاحبه با وی را می‌خوانید.

فارس: دقیقا داستان کوثر اساسه از کجا شروع شد؟

اساسه: فعالیت در چند رشته ورزشی را تجربه کرده بودم که الان در خاطرم نیست اما پدرم با توجه به فیزیک بدنی و قد بلندم و روحیات خودم و همچنین زمینه رشد و تعالی رشته تکواندو در استان کرمانشاه مرا به حضور در باشگاه تکواندو تشویق کرد و من از سال 89 فعالیت ورزشی خودم را زیر نظر خانم امینی در سالن ولایت شروع کردم.

فارس: اولین رقابت یک ورزشکار همیشه خاطره انگیزهترین مسابقه او نیز هست، اولین رقابت شما در چه سالی و کجا شکل گرفت؟

اساسه: هیچگاه فراموش نمیکنم در ازدحام سالن خانه تکواندو کرمانشاه برای اولین بار وارد یک مسابقه رسمی شدم آن زمان تنها 11 سال سن داشتم و با کمربند قرمز در مسابقات حاضر شدم، دلهره و استرس به من اجازه نداد که درست مسابقه بدهم و باختم اما از همان زمان یادگرفتم باختن نیز بخشی از یک مسابقه است و باید با هر باخت تجربه جدید کسب کرد.

فارس: برای حضور در کدام مسابقات به ترکیب تیم ملی نوجوانان اضافه شدید؟

اساسه: اولین باری که به اردوی تیم ملی دعوت شدم اردوی تیم ملی نوجوانان برای مسابقات قزاقستان بود، که من در آن اردو به ترکیب تیم ملی راه پیدا نکردم، اما بعد از چند سال برای اردوی تیم ملی در تونس فیکس تیم ملی شدم و در مسابقات حاضر شدم، مسابقاتی که به عنوان اولین تجربه برون مرزی من به یک تجربه ناموفق تبدیل شد و من باختم.

فارس: تلخترین خاطره شما از دنیای تکواندو مربوط به کدام رقابتها است؟

اساسه: برد و باخت جزیی از دنیای ورزش است اما یکی از تلخترین خاطرات من در دنیای تکواندو در دومین رقابت من در مسابقات جام ریاست G2 کیش بود که پس از چند دقیقه، کادر فنی و تیم اجرایی مسابقات متوجه شدند سنسور ضربهگیر جابه جا شده و تمام ضربات من در تابلو امتیاز به اسم حریف هم وطنم ثبت شده بود، هرچند که این مسابقات یک خاطره تلخ را برای من در پی داشت اما در مسابقاتی که چند روز بعد به عنوان جام فجر کیش در رده G1 برگزار شد شرکت کردم و ضمن کسب عنوان نایب قهرمانی یکی از معتبرترین مدالهای خود را به دست آوردم.

فارس: شیرینترین خاطرهای که از تکواندو دارید، مربوط به چه مسابقاتی است؟

اساسه: تمامی بردها و حتی باختهای یک رقابت شیرین است، اما یک برد زمانی که با موفقیت تیم همراه میشود شیرینتر میشود به همین دلیل شیرینترین خاطره من از دنیای تکواندو مربوط به مسابقات قهرمانی کشور نوجوانان در سال 1397 است که توانستم به مقام قهرمانی دست پیدا کنم و تیم کرمانشاه نیز پس از سالها در جایگاه نایب قهرمانی جای گرفت.

فارس: در شرایط فعلی در چه سطحی و در کجا فعالیت خود را ادامه میدهید؟

اساسه: من از 13 سالگی تمرینات خود را زیر نظر خانم لیلا خزایی ادامه میدهم و حتی در شرایط فعلی و پروتکلهای مربوط به کرونا نیز او پیگیر تمرینات ما بوده و به صورت مجازی تمرینات ما را دنبال میکند، به صورت حرفهای نیز در قالب تیم «لوازم خانگی کن» در رقابتهای لیگ برتر تکواندو کشور حاضر هستم، اما هیچ برنامه برای ادامه یا لغو یا چگونگی برگزاری مسابقات باقیمانده لیگ برتر در دست نیست.

فارس: و المپیک؟

اساسه: صحبت کردن در المپیک قدری سخت است، چرا که تمامی ورزشکاران دنیا برای کسب جواز حضور در این مسابقات تلاش میکنند از طرف دیگر مسابقات جهانی تکواندو در هشت وزن برگزار میشود اما این اوزان ترکیب شده و در قالب چهار وزن در المیپک حاضر خواهند شد و از این چهار وزن ورزشکاران کشورما تنها دو سهمیه در بخش بانوان دارند، حالا تصور کنید کسب یکی از این دو سهمیه چقدر سخت خواهد بود؟ اما برای کسب یکی از این دو سهمیه تلاش میکنم و دست از تلاش برنخواهم داشت و میخواهم یکی از بانوان المپیکی استان و کشورم باشم.

فارس: نحوی گزینش نفرات اعزامی به مسابقات به چه شکلی است؟

اساسه: خوشبختانه در دنیای تکواندو کشور همه چیز بر پایه شایسته سالاری است، قرار بود برای مشخص شدن نفرات اعزامی به المپیک در رقابت های انتخابی قبل از مسابقات قهرمانی جهان که در اسفندماه در لبنان برگزار میشد شرکت کنیم، اما کرونا همه برنامهها را کنسل کرد و هنوز هیچ برنامه جایگزینی جهت برگزاری مسابقات اعلام نشده است، ممکن است در صورت شروع مجدد لیگ، رقابتهای لیگ به عنوان مسابقات گزینش تیم ملی در نظر گرفته شود و یا مسابقات مجزای برگزار شود، به هرحال باید دید کادرفنی چه مبنای را برای انتخاب نفرات اعزامی به مسابقات قهرمانی آسیا و پس از ان المپیک انتخاب میکنند.

فقر قراردادی در تکواندو/ خبری از قراردادهای میلیاردی و یا میلیونی در تکواندو نیست

فارس: از رقابتهای لیگ تعریف کنید، مبالغ دریافتی و هزینهها در لیگ برتر تکواندو بانوان کشور به چه شکلی است آیا قراردادهای میلیاردی در تکواندو نیز وجود دارد؟

اساسه: همه چیز در تکواندو کاملا متفاوت با دنیای رشتههای است که دستمزد میلیاردی دریافت میکنند، و قطعا در دنیای ورزش بانوان خبری از دستمزدهای بالا وجود ندارد، اما من در قالب تیم لوازم خانگی کن در مسابقات لیگ حاضر شدهام و تا پایان هفتههای که مسابقات برگزار شد نتایج خوبی را کسب کرده بودیم، اما در شرایط فعلی همه چیز به بعد از پایان شیوع بیماری منحوس کرونا موکول شده است و تمام تلاش خود را میکنیم تا به همراه تیم به عنوان قهرمانی مسابقات دست پیدا کنیم و یکی دیگر از خاطرات خوب خودم را به همراه تیم ثبت کنم.

فارس: مبلغ و شیوه مسابقات به چه شکلی است؟

اساسه: چیزی به اسم مبلغ قرارداد در تکواندو معنا و مفهوم ندارد، حداقل به شکلی که در دنیای ورزشهای میلیاردی منتشر میشود وجود ندارد، قراردادها در دنیای تکواندو بانوان عموما بدون مبلغ و براساس مسابقات، برد و باختها و نتایج مسابقات تعیین و یا پرداخت میشود که معمولا مبلغ بسیار کمی بوده و درحد هزینه رفت و آمد به مسابقات است، خوب مسابقات لیگ برتر تکواندو به صورت متمرکز در تهران برگزار میشود.

فارس: لباس رسمی تکواندو تغییر کرده است؟

اساسه: تغییرات در دنیای تکواندو روال طولانی را سپری میکند و هر تغییری باید چندین دوره آزمایشی را سپری کند تا به صورت رسمی ابلاغ شود، تغییر در لباس تکواندو نیز جهت بالا بردن سرعت چابکی ورزشکاران در نظر گرفته شده است، این لباس در چند مسابقه به صورت آزمایشی استفاده شده است، اما هنوز نتایج آن مشخص نشده و تصمیمگیری در خصوص آن به بعد از کرونا موکول شده است.

فارس: شما از نسل طلایی تقویت پایه در تکواندو استان کرمانشاه هستید، فکر میکنید برنامهریزی هیأت تکواندو استان چقدر در موفقیت شما موثر بوده است؟

اساسه: در سالهای اخیر فعالیت بسیار زیادی برای تقویت ردههای سنی پایه در هیأت تکواندو استان انجام شده است و در این راه مربی من خانم خزایی هم به عنوان مربی تیم ملی در ردههای پایه در کنار ورزشکاران استان حضور داشتند، همین مساله سبب شده است که شاهد حضور چندین ورزشکار در سطح ملی در بخش آقایان و بانوان باشیم و البته امیدوارم این حمایتها و برنامهریزیها در ردههای بزرگسالی نیز ادامه داشته باشد.

فارس: مربیان خوبی نیز از استان کرمانشاه در قالب تیم ملی فعال هستند.

اساسه: بله خوب علاوه بر حضور خانم لیلا خزایی در کادر تیم ملی ردههای پایه، در بخش آقایان نیز شاهد حضور آقای وحید ناصری و آقای خاوری در کنار تیم ملی ردههای پایه آقایان هستیم و همین مساله کمک بسیار زیادی به رشد و اعتلای تکواندو کشور کرده است و نتیجه آن کسب مدال های مختلف در مسابقات مختلف و یا همان نایب قهرمانی سال 1397 است که ماحصل این تلاشها و برنامهریزیهای هیأت بوده است.

فارس: سطح تکواندو کشور را چگونه ارزیابی میکنید؟

اساسه: بخشی از موفقیتهای دنیای تکواندو نتیجه تلاشها، استعدادها و دانش مربیان دنیای تکواندو است ما در این بخش موفق ظاهر شدهایم، کسب مدالهای مختلف، حضور چندین مربی در قالب تیم ملی سایر کشورها نشان از همین دانش دارد و به جرأت میتوان گفت در قاره آسیا ما دوشادوش کره جنوبی و چین در حال حرکت هستیم، اما بخشی از موفقیتهای دنیای تکواندو، همچون مسابقات گرند اسلم، نیازمند صرف هزینههای بسیار زیاد است که تامین آن واقعا مشکلساز است و از آنجا که امتیازات مسابقاتی همچون گردن اسلم در کسب سهمیه بسیار تاثیر دارد، همین مساله سبب میشود در کسب سهمیه المپیک کمتر ازسایر کشورها نماینده داشته باشیم.

فارس: شما در مسابقات گرند اسلم چین نیز حاضر بودید؟

اساسه: بله با توجه به شرایط خاص آن مسابقات، برای 16 نفر از برترین ورزشکاران جهان دعوتنامه صادر شده بود و من نیز جواز حضور در مسابقات را کسب کردم و حضور در کنار برترین عنوانداران المپیک و جهان، تجربه بسیار خوبی بود اما با توجه کم بودن تجربه نسبت به سایر حریفان نتوانستم موفقیت خاصی را کسب کنم و البته با توجه به برگزاری مستمر مسابقات گرنداسلم و نیاز به حضور مستمر در تمامی مسابقات و فراهم نبودن امکان این مساله برای من، موفقیت در این مسابقات نیز نمیتوانست تاثیری در حضور من در رقابتهای المپیک داشته باشد.

فارس: کوثر اساسه در تحصیلات و درس در چه مقطعی حضور دارد و برنامهریزی او برای آینده چیست؟

اساسه: با توجه به فعالیت ورزشی، مناسبترین رشته برای ما، تحصیل در رشته تربیت بدنی است بر همین اساس از دبیرستان تحصیل در رشته تربیت بدنی را انتخاب کردهام و پس از پایان تحصیلات دبیرستانی نیز میخواهم همین رشته را در دانشگاه ادامه بدهم، باید در نظر داشت که با توجه به حجم اردوهای آمادهسازی در رشته ما، روزهای که در مسابقات و لیگ حاضر هستیم هیچ رشته تحصیلی شرایط سازگاری و هماهنگی همچون تربیت بدنی را برای ما ندارد.

فارس: همکاری آموزش و پرورش با ورزشکاران و حاضران در اردوی تیم ملی به چه شکلی است؟

اساسه: تمام زمانی که ما در اردو های تیم ملی حاضر هستیم و یا در مسابقات اصطلاحا «پا میزنیم» آموزش و پرورش با ما همکاری داشته و از این بابت از‌ آنها کمال تشکر را دارم.

فارس: یک دختر تکواندو کار در دنیای واقعی خشن است؟ تا حالا کسی را در مدرسه و یا محله کتک زدهاید؟

اساسه: نه به هیچ وجه؛ تکواندو ورزش خشنی نیست، اصولا ذات ورزش و بخصوص ورزشهای شرقی با احترام و ادب همراه هستند از طرف دیگر من در حالت عادی اهل دعوا نیستم به همین دلیل هیچ وقت در مدرسه یا محله کسی را کتک نزدم و این را هم در نظر بگیرید که حضور مستمر در اردوهای تیم ملی و رقابتهای مختلف فرصت زیادی را برای حضور در مدرسه به ما نمیدهد.

فارس: برنامه شخصی شما برای ادامه زندگی چیست؟

اساسه: ادامه ورزش شرایط خاص خود را طلب میکند تحصیل، شرایط مالی و شرایط اجتماعی مسائلی هستند که ممکن است در ادامه راه ورزش حرفهای برای یک ورزشکار مشکلآفرین شود، هرچند که این مشکلات برای آقایان معمولا بسیار پررنگتر از بانوان است اما برای بانوان نیز مشکلآفرین میشود و باید درادامه شرایط زندگی، شرایط برای ما چگونه رقم خواهد خورد.

فارس: بزرگترین آرزوی کوثر اساسه؟

اساسه: قطعا آرزوی هر ورزشکاری حضور در المپیک و کسب مدال در المپیک است و من هم تمام تلاش خود را به کار خواهم بست تا در المپیک حاضر شده و خوشرنگترین مدال ممکن را کسب کنم.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
هدر سایت
آخرین اخبار