menusearch
khorbaran.ir

رفتار اداره ورزش در مجامع ورزشی

جستجو
سه شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ | ۰۵:۱۵:۱۰
۱۴۰۴/۴/۶ جمعه
(0)
(0)
رفتار اداره ورزش در مجامع ورزشی
رفتار اداره ورزش در مجامع ورزشی

 

آیین نامه فعالیت هیات های ورزشی در استان، که در سال 1403 آخرین تغییرات آن اعلام شده است، دستورالعمل فعالیت هیات های ورزشی است و بر اساس این قانون یک سری وظایف، دستورالعمل و شرایط برای هیات های ورزشی و مسئولین آنها تعریف شده است، چه میزان این دستورالعمل در اداره ورزش اجرایی می‌شود، سئوالی مهمی است که باید به آن پرداخت.
وجود قانون و دستورالعمل و آیین نامه، هریک به طرق خود، اصلی ترین لازمه یک نهاد مدنی است و اگر در یک نهاد مدنی دستورالعمل و قانونی وجود نداشته باشد، به زودی به ناکجاآباد راه خواهد برد و این موضوع هرچند دیر یا زود، اما بروز آن حتمی خواهد بود.


کمیل نظری؛ هیات های ورزشی به عنوان یک نهاد عمومی غیر دولتی نیز از موضوع مستثنا نیست و لازمه داشتن قانون کامل و البته عمل به آن است و البته این موضوع از طرف وزارت ورزش در نظر گرفته شده و از همان روز اول تشکیل هیات های ورزشی، برای آنها دستورالعملی تعریف کرده است که آخرین و به روزترین آن در سال 1403 تعریف و تصویب و البته ابلاغ شده است.
بر اساس آیین نامه هیات های ورزشی، هر یک از اعضای هیات ورزشی باید دارای شرایط مشخص و کاملی باشند و مجمع عمومی هیات به عنوان بالاترین رکن تصمیم گیری هیات نیز که به ریاست فدراسیون و نایب رئیسی مدیرکل اداره ورزش و جوانان استان تشکیل می‌شود باید از این آیین نامه تبعیت کرده و آن را دنبال کنند اما در بسیاری از موارد مشخص مشاهده شده است با توجه به هماهنگی رئیس فدراسیون و مدیرکل ورزش و جوانان به صراحت این آیین نامه نادیده گرفته شده از انجام آن خوداری می‌شود.
به عنوان مثال در آیین نامه هیات های ورزشی در ماده 14 بند 6 1 به صراحت بیان می‌شود که رئیس هیات باید فاقد تابعیت مضاعف بوده و در استان مربوطه سکونت داشته باشد و کلیه اعضای بند (۱۲) ماده هفت می‌بایست در زمان برگزاری مجمع انتخاباتی دارای حداقل سن (۱۸) سال تمام باشند. ضمناً اعضای بند‌های (۱۲) (۱۳ (۱۴ ) ماده هفت که مربی، ورزشکار و داور حاضر در مجمع می‌باشند می‌بایست در استان سکونت دائمی داشته باشند.
اگر به متن بالا دقت کنید به سکونت رئیس هیات ومربیان، ورزشکاران و داوران حاضر در مجمع اشاره شده است اما در ماه های اخیر مشاهده شده است که در چندین مجمع ورزشی به راحتی از کنار این موضوع گذر کرده و فردی که برای همه محرز شده است که در استان سکونت ندارد و رئیس فدراسیون با توجه به دوستی که با فرد مذکور دارد به خوبی می‌داند کجا ساکن است، اما مسئولین هیات در خصوص این فرد سکوت کرده و مسئولین اداره ورزش نیز صلاح را به سکوت در مقابل این قانون شکنی دیده اند. این در حالی است که در یکی از هیات های ورزشی به علت اثبات عدم سکونت یکی از اعضای مجمع در استان کرمانشاه کل مجمع را باطل کرده و فرد رئیس هیات را که اتفاقا از مقبولیت قابل توجه ای در هیات مورد نظر برخوردار بود، برکنار می‌کنند، چگونه می‌شود در کنار عدم سکونت رئیس هیات ها ساکت بود اما مجمع را به علت عدم سکونت یک نفر از اعضای مجمع باطل کرد؟
بر اساس ماده 14 بند 4-1 رئیس هیات باید دارای سابقه مدیریت اجرایی حداقل پنج سال باشد اما در خصوص این موضوع مشاهده شده است برای برخی افراد توسط اداره کل ورزش و جوانان استان سابقه اجرایی تعریف می‌شود و از هیات های دوست و همگام با اداره خواسته شده است یک حکم برای این فرد صادر شود تا سابقه اجرایی لازم برای ورود به عرصه انتخابات را داشته باشد. در حالی که فرد مورد نظر کاملا فاقد شرایط است و این موضوع توسط تمامی مسئولین اداره ورزش کاملا مشهود است اما چگونه این قانون برای دوستان تعریف متفاوتی دارد و حتی به رزومه سازی برای آنها کمک می‌شود اما برای مخالفین به سخت ترین شکل ممکن اجرایی می‌شود؟
مدارک تحصیلی، سوابق مالی و ... موارد دیگری است که دقیقا در اداره ورزش و جوانان استان کرمانشاه به همین شکل مدیریت می‌شود و از همه بدتر افراد اعضای مجمع هستند که به همت سرپرست هیات و با حمایت اداره ورزش و جوانان استان به شیوه ای تنظیم می‌شود که فرد مورد نظر رای بیاورد و قانون برای بررسی و نظارت و مراقبت از اجرای خود، اداره کل ورزش و جوانان را معرفی کرده است و اداره ورزش نیز که خود در این موضوع شریک است
قانون یک نهاد بالاتر به عنوان مجمع عمومی نیز برای نظارت بر کار هیات واداره ورزش و جوانان و فدراسیون در موضوع فعالیت در استان تعیین کرده است اما اعضای که توسط اداره ورزش و هیات و فدراسیون مشخص می‌شوند مگر یارای اعتراض به فعالیت آنها را دارند؟ در تمامی مجامع خواه انتخاباتی یا عمومی همه آنها در تمام سئوال و نظراتی که مطرح می‌شود دست راست را به نشان تایید بالا می‌آورند و هیچکدام حتی کوچکترین اعتراضی به این موضوع ندارند، اگر با برنامه های هیات موافق هستید دست را بالا بیاورد، اگر با عملکرد هیات موافق هستید دست راست را بالا بیاورید اگر فلان حق را به فلان شخص می‌دهید دست راست را بالا بیاورید و همیشه همه دست راست ها بالاست.
ختم کلام آنکه بر اساس آیه قرآن و سخن بزرگان، سرنوشت هیچ قومی تغییر و اصلاح نخواهد شد مگر به دست همان قوم، و از آنجا که اعضای مجمع عمومی هیات های ورزشی نسبت به هیچ موضوعی اعتراض ندارند و با همه پیشنهاد ها موافق هستند و اداره ورزش و جوانان نیز که در شرایط مقتضی قوانین را به نفع خود تعریف می‌کند و فدراسیون های ورزشی نیز که مسائل و مشکلات بسیار مهمتری از استان کرمانشاه دارند هیچ یک برای اصلاح امور گام برنمی دارند و زمانی که از رئیس و نایب رئیس مجمع خواسته می‌شود که در مجامع پیش از رای گیری خبرنگاران چند سئوال کنند، این موضوع کاملا خلاف آیین نامه و دستورالعمل مجمع دانسته شده و از آن جلوگیری می‌شود.

هدر سایت
آخرین اخبار