به گزارش ایرنا؛ کرمانشاه همواره یکی از قطب های کشتی بوده و قهرمانان نامی فراوانی را به جامعه ورزشی کشور معرفی کرده و همچنین میزبان رویدادهای ملی، منطقه ای و جهانی هم بوده است.
کشتی کرمانشاه در سالهای اخیر دچار فراز و نشیب های زیادی بوده است به طوریکه در بهمن ماه سال ۱۳۹۵ (جام جهانی ۲۰۱۷) این استان میزبان مسابقات جهانی بود اما پس از آن به یکباره دچار افت شد و نه تنها این میزبانی تکرار نشد بله دیگر میزبان هیچ رویدادی در هیچ سطحی نشد.
خبرنگار ایرنا برای اطلاع از وضعیت کشتی کرمانشاه با محمدحسین محبی رییس هیات کشتی استان و قهرمان اسبق آسیا به گفت و گو نشست و آخرین وضعیت این رشته ورزشی و دلایل افت و خیزهای آن را با وی در میان گذاشت.
محبی در این رابطه گفت: کرمانشاه یکی از استان های کشتیخیز کشور است که علاوه بر کشتی گیران خوبی که دارد مردم آن نیز عاشق کشتی هستند.
وی افزود: با وجود پتانسیل بسیار خوبی که این استان برای برگزاری مسابقات کشتی دارد، میزبانی هیج مسابقهای در سطح ملی و بینالمللی در حدود پنج سال گذشته به این استان داده نشده است.
وی اظهار کرد: در حالی که کرمانشاه در گذشته میزبان برگزاری رقابت های جام جهانی و ۲ دوره پیاپی رقابت های بین المللی جام تختی بوده است ولی در سال های اخیر مورد بی مهری قرار گرفته و هیچ میزبانی داخلی حتی در رده قهرمانی کشور به این استان داده نشده است.
افزود: این استان در حالی در سال های گذشته ۲ بار میزبانی جام تختی و رقابت های جام جهانی بوده که در کمتر استانی در کشور برگزاری این رقابتها سابقه داشته است.
رییس هیات کشتی استان کرمانشاه یادآور شد: از زمانی که آقای دبیر نیز به ریاست فدارسیون منصوب شده اند نیز با وجود درخواست های این استان حتی برای مسابقات داخلی مانند قهرمانی کشور و جام ۲۲ بهمن نیز مورد موافقت قرار نگرفته است.
وی که ۱۲ سال عضو تیم ملی کشتی ایران بود تاکید کرد: حیف است کرمانشاه با این همه علاقه مند به کشتی و ظرفیت های خوبی که در این ورزش دارد سالی یکبار میزبان مسابقات ملی و بین المللی نباشد.
کرمانشاه پتانسیل میزبانی رقابت های معتبر بین المللی را دارد
محبی ادامه داد: در دوره های پیشین فدراسیون، کشتی کرمانشاه در حالی میزبان جام جهانی کشتی بود که کمتر کسی انتظار داشت این استان قادر باشد به این شایستگی این مسابقات را برگزار کند.
نایب قهرمان رقابت های جهانی ۱۹۷۸ اضافه کرد: این استان همچنین در حالی توانست ۲ دوره پیاپی میزبان مسابقات جام تختی باشد که حتی تهران هم تاکنون ۲ سال پیاپی میزبان این مسابقات نبوده است.
رییس هیات کشتی استان کرمانشاه با بیان اینکه بعد از برگزاری این مسابقات در کرمانشاه بود که کشتی این استان کاملا دگرگون شد افزود: کرمانشاه به جهات مختلف این پتانسیل را دارد که در سطح ملی و بین المللی با توجه به سیل علاقه مندان به این رشته میزبان شایسته ای برای این مسابقات حتی در سطح جهانی باشد.
محبی به حضور تیم ملی امریکا در مسابقات جام جهانی ۲۰۱۷ در کرمانشاه نیز اشاره کرد و گفت: ۲ تا سه ماه پس از برگزاری این رقابت ها که به قهرمانی ایران انجامید کشتی گیران امریکا در مصاحبه های خود از مهمان نوازی مردم کرمانشاه قدردانی میکردند.
شلوار کُردی و گیوه هدیه مردم کرمانشاه به جُردن باروز
وی یادآور شد: جُردن باروز کشتی گیر تیم ملی امریکا در این مسابقات نیز همواره با قدردانی از مهمان نوازی مردم کرمانشاه عنوان کرده که دوست دارد دوباره در کرمانشاه به روی تشک رفته و کشتی بگیرد.
دارنده ۲ مدال قهرمانی آسیا در رشته کشتی با اشاره به یک خاطره جالب از رقابت های جام جهانی کرمانشاه افزود: استقبال مردم کرمانشاه از جُردن باروز در این رقابت ها به حدی بود که وی هنگام بازگشت به کشورش بیش از ۵۰ شلوار کُردی و ۲۰ جفت کلاش (گیوه) اهدایی مردم این شهر را با خود به کشورش برد.
وی با بیان اینکه فدراسیون باید کمک حال کشتی کرمانشاه باشد اظهار کرد: در کنار این امر ما حاضریم با توجه به ظرفیت خوب این استان در رشته کشتی به فدراسیون کشتی در تمامی رده های سنی کمک کنیم.
نمایی از مسابقات جام جهانی کشتی آزاد (۲۰۱۷)در کرمانشاه
علیرضا دبیر احترام و جایگاه خاصی برای کشتی کرمانشاه قایل است
وی با اشاره به طرح برخی مباحث در زمینه تغییر رییس هیات کشتی استان کرمانشاه گفت: هرگونه تغییر در هیات کشتی با برگزاری انتخابات میسر است و هیچکس نمیتواند شخص دیگری را جایگزین دیگری در هیات کشتی کند.
رییس هیات کشتی استان کرمانشاه ادامه داد: تنها رییس اداره ورزش و جوانان استان میتواند یک رییس هیات را جابجا کند و رییس آن فدراسیون هم قادر به این کار نیست.
وی با بیان اینکه علیرضا دبیر تاکنون ۲ بار به استان کرمانشاه سفر کرده است گفت: وی احترام خاصی برای کشتی استان و شخص من و برادرم قایل است به طوری که حتی در جلسات نیز تا من کنارش ننشستم، جلسه را برگزار نکرده است.
کمبود اعتبار پاشنه آشیل کشتی کرمانشاه
این قهرمان کشتی، کمبود بودجه و نبود اسپانسر را مهمترین مشکل هیات کشتی کرمانشاه عنوان کرد و گفت: ما در ۲ ماه اخیر ۱۰ تیم به مسابقات قهرمانی کشور در رده های مختلف اعزام کردیم که هزینه تنها اعزام ۲ تیم به المپیادهای ورزشی در مشهد حدود ۲ میلیارد ریال شده که هیات کشتی به تنهایی هرگز قادر به تامین این همه هزینه نیست و انتظار میرود مسوولان ارشد استان، نمایندگان و حتی شورای شهر وارد این قضیه شوند.
محبی با طرح این انتظار که استاندار، فرماندار و مسوولان زمینه حضور اسپانسر را در رشته های مختلف ورزشی فراهم سازند افزود: به عنوان رییس هیات چقدر باید خواهش کنم و چقدر از این و آن بخواهم تا از کشتی حمایت مالی کنند.
وی یادآور شد: به عنوان مثال با رایزنی انجام شده مسوولان یکی از استان ها و دخالت مستقیم یکی از وزرای سابق ۲ میلیارد تومان به هیات کشتی آن استان کمک شد که این مبلغ در یکی از بانکها سپرده گذاری شده و از عایدات آن امورات هیات کشتی میگذرد.
باید یادآور شوم برخی کشتی گیران ما استطاعت پرداخت ماهانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال شهریه را نیز ندارند.
این پیشکسوت کشتی اضافه کرد: ورزشکاران کرمانشاهی که در کشتی فعالیت دارند بیشترشان از خانواده های ضعیف جامعه و از لحاظ مالی در مضیقه هستند؛ برخی از آنها حتی توان پرداخت ماهی یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال شهریه را ندارند.
وی گفت: سبحان یاری کشتیگیر آزادکار کرمانشاه در مسابقات کشتی قهرمانی جهان و آسیا در سال ۲۰۲۲ موفق به کسب ۲ مدال طلا شد ولی ما هنوز نتوانسته ایم زندگی این کشتی گیر را حتی با پیدا کردن یک شغل تامین کنیم که وی با خیال آسوده تری به تمریناتنش ادامه دهد.
محبی با بیان اینکه بیشتر کشتی گیرهای ما الان بیکار هستند و هیچ شغلی ندارند افزود: استاندار و شهردار پیشین در این زمینه اقداماتی انجام دادند که جای قدردانی داشته و در دوره آنها بعد از چندین سال چند نفر از کشتی گیرها در شهرداری بکارگیری شدند که کار بسیار بزرگی بود و باوجود تلاش های اخیر مسوولان ولی انتظار بیشتری داریم چراکه ظرفیت ورزش استان بالاست.
رییس هیات کشتی استان یادآور شد: مسوولان تا حد توانشان اگر بتوانند شغلی برای این کشتی گیرانی که در رقابت های مهم برای کشور افتخار آفرینی میکنند فراهم سازند بدون شک آنها با تمرکز بیشتر و با خیال آسوده تری به ورزش قهرمانی خود ادامه میدهند.
وی تاکید کرد: وقتی کشتی گیر به دلیل تامین نشدن مخارج زندگی خود و خانواده اش نتواند به تمرین بپردازد نمیتوان از وی انتظار داشت در مسابقات بدرخشد.
به گزارش ایرنا، محمدحسین محبی کشتیگیر آزادکار بازنشسته و مربی کشتی کنونی ایرانی است که مدال نقرهٔ قهرمانی جهان ۱۹۷۸ در وزن ۷۴ کیلو، دو قهرمانی آسیا در وزن ۸۲ کیلو و یک قهرمانی بازیهای آسیایی را به دست آورده است.