نریمان رحمانی امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه، اظهار داشت: در استان کرمانشاه حدود ۷۰۰ باشگاه ورزشی با بیش از سه هزار مربی مشغول فعالیت بودند که در یک سال اخیر با توجه به شیوع کرونا و تعطیلی باشگاه ها از این میزان بیش از دو سوم آنها نه تنها به کلی از کار بیکار شده اند بلکه هیچ امیدی برای بازگشت به شرایط سابق ندارند.
وی ادامه داد: پس از مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا بخشی از ادارات دولتی در دریافت اجاره سالن های دولتی تسهیلگری میکنند، اما این مساله در اماکن خصوصی به هیچ وجه مصداق نداشته و مالکان باشگاه های خصوصی اجاره بهای خود را در موعد مقرر طلب میکنند.
رئیس هیأت ورزش های همگانی استان کرمانشاه با اشاره به آگهی های منتشره در فضای مجازی، گفت: با یک جستجوی ساده در فضای مجازی، تجهیزات ورزشی را میبینم که به یک سوم قیمت برای فروش عرضه شده، این تجهیزات متعلق به مربیان و متولیان باشگاهی است که به دلیل عدم توان پرداخت اجاره بهای سالن خود، به وسایل خود چوپ حراج زده اند و ممکن است هیچگاه توان خرید دوباره آنها را پیدا نکنند.
وی اضافه کرد: علی رغم تعطیلی باشگاه های ورزشی، مالکان اماکن ورزشی بخش خصوصی و حتی بخش های دولتی بر دریافت اجاره های خود اصرار دارند و هیچ پشتوانه قانونی برای حمایت از باشگاه داران وجود ندارد، حال آنکه حتی زمان بازپرداخت تسهیلات بانکی کرونا بدون هیچ تنفسی برای اندک باشگاه هایی که موفق به دریافت آن شده اند هم فرا رسیده؛ درحالیکه این باشگاه ها همچنان با تصمیم ستاد کرونا تعطیل هستند اما باید نسبت به پرداخت بدهی خود به بانک نیز مبادرت ورزند.
رحمانی یادآور شد: با این تصمیمات ستاد کرونا، باشگاه داران ورشکسته دیروز به باشگاه داران ورشکسته و بدهکار امروز تبدیل شدند و جای تأسف است که مجموعه این سیاست ها، به یأس و ناامیدی باشگاه داران سراسر کشور منجر شده است.
وی با بیان اینکه تعداد ورزشکاران سازمان یافته در سال گذشته به کمتر از یک چهارم رسیده است، گفت: در استان کرمانشاه بیش از ۸۰ هزار ورزشکار سازمان یافته براساس آمار هیأت پزشکی ورزشی استان مشغول فعالیت بودند، اما این آمار در سال ۹۹ به کمتر از ۲۰ هزار نفر کاهش یافته است و بسیاری از باشگاه های ورزشی در رشته های انفرادی و رزمی در استان پیش از یک سال از هیچگونه فعالیتی نداشته اند.
وی اظهار داشت: درخواست من از مسئولین امر این است که باشگاه ها را تعطیل نکنید، با تعطیلی باشگاه ها فقط شرایط بدتر خواهد شد چراکه بهترین نسخه ای که هم اینک با وجود بیماری کرونا میشود برای مردم دنیا پیچید، توصیه به ورزش است و ورزشی که مداومت داشته و همراه با رعایت شیوه نامه های بهداشتی باشد.
رحمانی اضافه کرد: تحقیقات جدید نشان میدهد که داشتن یک زندگی کم تحرک میتواند خطر مرگ بر اثر بیماری کووید-۱۹ را در مبتلایان دو برابر کند به عنوان مثال در پژوهشی که در مرکز پزشکی «کیسر پرمننت» (Kaiser Permanente) در کالیفرنیای آمریکا انجام شده است، نشان میدهد، احتمال مرگ در کسانی که در دو سال منتهی به بیماری همه گیر کرونا به صورت مداوم بی تحرک بوده اند، دو برابر بیش از بیمارانی است که به تمرینات ورزشی میپرداختند.
رئیس هیأت ورزش های همگانی استان کرمانشاه یادآور شد: تعطیلی باشگاه های ورزشی علاوه بر ضربه به شغل بیش از ۳ هزار نفر به صورت مستقیم، از بین بردن پتانسیل ورزشی در استان کرمانشاه، زمینه بروز ناهنجاری های اجتماعی را بیش از پیش افزایش داده است، چرا که ورزشکارانی که اوقات فراغت خود را در باشگاه های ورزشی سپری میکردند هم اکنون از این امکان محروم شده اند.
رحمانی در تشریح راهکار خود برای برون رفت از این شرایط، گفت: تعطیلی مستمر باشگاه های ورزشی به علت جلوگیری از شیوع بیماری کرونا، سبب شده که اعتماد مردم به مزایای ورزش به کلی از بین برود؛ در حالی که هنوز احتمال شیوع این ویروس منحوس در فضای باشگاه های ورزشی بیش از سایر اماکن به اثبات نرسیده است.
وی ادامه داد: با توجه به این شرایط باید یک ساز و کار برای استمرار ایجاد شرایط ورزش در زمان کرونا تعریف و به آن پرداخته شود، از طرف دیگر در حمایت از باشگاه ها و مربیان ورزشی حمایت مستقیم و شفافی و جدی صورت بگیرد تا این افراد از فروش تجهیزات ورزشی خودداری کرده و به فعالیت خود ادامه بدهند.
رحمانی ادامه داد: چه دلیلی دارد در زمان بروز وضعیت قرمز اولین جای که پلمپ میشود باشگاه های ورزشی است، اما امکان دیگر به فعالیت خود ادامه میدهند؟ بازگشت بیش از ۸۰ هزار ورزشکار سازمان یافته به دنیای ورزش در شرایط فعلی نیز امری سخت و زمان بر است، از مسئولین امر میخواهیم با سختگیری های غیرعلمی زمینه بازگشت آنها را بیش از پیش سخت تر نکنند.