داریوش فرمانی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه شامگاه امروز(۱۵ تیر) در افتتاحیه این مراسم، از حضور بیش از ۱۰۰ راس اسب از نقاط مختلف کشور در این جشنواره خبر داد و گفت: جشنواره بین المللی اسب کرد طی روزهای پانزدهم و شانزدهم تیرماه در مجموعه ورزشی انقلاب شهر کرمانشاه برگزار میشود که نمایندگانی از کشور عراق هم در این جشنواره حضور دارند.
وی در ادامه کرمانشاه را خاستگاه اسب کرد در دنیا دانست و اظهار کرد: زمستان سال گذشته توانستیم آیین پرورش اسب کرد را در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت ملی برسانیم.
مدیرکل میراث فرهنگی استان افزود: باتوجه به پتانسیل های اسب کرد، ثبت جهانی آن را هم در دستور کار قرار دادیم و این کار را آغاز کرده ایم.
مدیرکل میراث فرهنگی استان در ادامه بااشاره به پرورش اسب کرد در گستره جغرافیای کشورهای ایران، عراق، سوریه و ترکیه گفت: در این راستا به منظور تسریع در روند ثبت جهانی اسب کرد، تلاش کردیم تا عراقی ها نیز در این روند همکاری داشته باشند و پرونده به صورت بین المللی تدوین شود.
وی تصریح کرد: در این رابطه برگزاری جشنواره بین المللی اسب کرد با مشارکت دستگاه های مختلف استان در دستور کار قرار گرفت که نمایندگانی هم از عراق در آن حضور دارند.
فرمانی هدف اصلی از برگزاری این جشنواره را تهیه پرونده ثبت جهانی اسب کرد و معرفی کرمانشاه به عنوان خاستگاه این عنصر خواند و افزود: همچنین معرفی اسب کرد به عنوان یک نژاد اصیل از اسب های ایرانی از دیگر اهداف این جشنواره است.
وی با بیان اینکه اسب کرد میتواند سبب توسعه و رونق گردشگری استان شود، گفت: درصورتی که این عنصر را برندسازی کنیم، به توسعه تجارت و صادرات آن در استان هم کمک میکند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان در پایان خاطرنشان کرد: برگزاری مشترک این رویداد با کشور عراق نزدیکی دو ملت را هم بدنبال خواهد داشت.
جشنواره بین المللی اسب کرد طی روزهای ۱۵ و ۱۶ خرداد در مجموعه ورزشی انقلاب شهر کرمانشاه برگزار میشود.
استاندار کرمانشاه:
باید برای ظرفیتهای کرمانشاه رویدادسازی کنیم
ایسنا/کرمانشاه استاندار کرمانشاه یکی از ظرفیتهای اسب کرد را رونق بخشی به اشتغال در استان دانست و افزود: صنعت اسب کرد میتواند رونق ۳۰ نوع شغل را در استان به همراه داشته باشد.
محمدطیب صحرایی، در حاشیه برگزاری جشنواره بین المللی اسب کرد، در جمع خبرنگاران، از اسب کرد به عنوان یکی از سرمایه های منطقه غرب کشور و بویژه کرمانشاه نام برد و اظهار کرد: در حال تلاش برای ثبت جهانی این میراث کهن هستیم.
وی افزود: برگزاری جشنواره بین المللی اسب کرد یکی از گام های مثبت برای ثبت جهانی آن است که برکات زیادی را برای استان به همراه خواهد داشت.
استاندار کرمانشاه گفت: یکی از ثمرات ثبت جهانی اسب کرد این خواهد بود که انواع و اقسام گشایش های صنعتی، تجاری، کشاورزی و گردشگری در استان رقم میخورد.
وی اسب را محصول مشترک صنعت، کشاورزی و گردشگری دانست و افزود: برگزاری یک رویداد و یا کار خوب در این زمینه میتواند حدود ۳۰ نوع اشتغال را برای استان به همراه داشته باشد.
صحرایی تاکید کرد: بعلاوه، رونق صنعت اسب کرد و برگزاری رویدادهای آن در استان باعث ایجاد نشاط و شادابی بین مردم میشود و گردشگری استان را رونق میبخشد.
وی با بیان اینکه علاوه بر اسب کرد، باید برای سایر ظرفیت های استان هم رویدادسازی کرد، گفت: تاکنون رویدادهای نخود و اسب کرد را برگزار کردهایم و گیلاس صحنه، فرش سنقر، گلیم هرسین و ... هم ظرفیت های دیگری هستند که باید برای آنها رویدادهایی برگزار کنیم.