به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، کمیل نظری، خصیصه اصلی یک نیروی نظامی را ورزیدگی میدانند، همه ما با دیدن یک نیروی نظامی ورزیده کشورمان افتخار و حتی احساس امنیت میکنیم، تامین این ورزیدگی بر عهده واحدهای تربیت بدنی در یگانها بر عهده سپاه و ارتش است، ورزیدگی در کنار تخصص همواره محور آموزشهای نظامی از پایینترین سطوح تا حد عالی آن است، در خصوص وضعیت تربیت بدنی در ارتش جمهوری اسلامی کرمانشاه با رئیس تربیت بدنی قرارگاه منطقه غرب کشور سرهنگ ایرج امیری به گفتوگو مینشینیم که در زیر آن را میخوانید.
فارس: تربیت بدنی به چه میزان برای ارتش مهم است؟
امیری: توان یک نیروی نظامی بر پایه دو محور اساسی در نیروهای نظامی شکل میگیرد، «آموزش» و «ورزیدگی»، در راستای تامین نیازهای آموزشی نیروهای ارتش دورههای مختلفی برگزار میشود و تامین و حفظ ورزیدگی نیرویهای نظامی بر عهده تربیت بدنی است، اهمیت این ورزیدگی به حدی است که ۱۴ نمره از ۱۰۰ نمره ارزیابی نفرات برعهده این نهاد بوده و بنا به تاکید فرماندی نیروی زمینی، اگر یک نیروی سایر نمرات کسب کند، اما در حیطه تربیت بدنی ناموفق باشد نمیتواند مراتب ارتقاء را سپری کند.
فارس: واحدهای تربیت بدنی ارتش در چه رشتههای ورزشی فعال است؟
امیری: آموزش ورزش و تربیت بدنی در ارتش چندین بعد دارد، تمامی نیروهای جذب شده به ارتش یک سری آموزشهای ابتدایی و حرفهای در برخی رشتههای ورزشی همچون تیراندازی، کاراته، شنا و کوهنوردی را پشتسر میگذارند و به صورت عمده میتوان گفت تمامی نیروهای ارتش تا حدودی در این رشتههای ورزشی فعال هستند.
بخش دوم آموزشها مربوط به یگانهای نظامی ویژه ارتش است و این نیروها در دورههای ویژه خود آموزشهای لازم در رشتههای همچون قایقرانی، ورزشهای هوایی، نجات غریق و غواصی و اسکی را سپری میکنند و علاوه بر رشتههای ورزشی که سایر نیروها سپری میکنند باید در این رشتههای ورزشی نیز تبحر داشته و موفق باشند.
فارس: چه محدوهای از منطقه غرب در زمره فعالیت شما قرار میگیرد؟
امیری: فرماندهی منطقه غرب منطقه بسیار وسیع و بخشهای از استان ایلام، کردستان،کرمانشاه و آذربایجان غربی را شامل میشود و ما برای سنجش آمادگی رزمی این عزیزان به صورت مستمر به این یگانها سرکشی کرده و بازید به عمل آوریم.
فارس: به نظر میرسد ارتش در برخی رشتههای ورزشی نیز به صورت حرفهای وارد شده است؟ شرایط فعالیت این رشتهها به چه شکلی است؟
امیری: در کنار بعد آمادگی حرفهای ورزشی نیروهای ارتش، یک سری مسابقات دورهای بین واحدهای ما در قالب رشتههای ورزشی برگزار میشود، در زمان فعلی و صلح، موفقیت در این مسابقات نشان از توان بالای هر یک واحدها است و به همین دلیل این واحدها تمام تلاش خود را برای موفقیت در این مسابقات به کار میگیرند و معمولا در این مسابقات شاهد ظهور استعدادهای فراوانی در خیلی از رشتههای ورزشی هستیم، این استعدادها جذب شده و در قالب باشگاههای ورزشی ارتش که در هر یک از رشتهها فعالیت میکند معرفی میشوند.
فارس: در این موضوع چه رشتههای بیشتر مدنظر ارتش است؟
امیری: ما تقریبا در اکثر رشتههای ورزشی دارای باشگاه حرفهای هستیم و با عنایت به سیاست فرماندهی ارتش، این باشگاههای ورزشی در سراسر کشور و با توجه به استعداد مردم منطقه گسترش پیدا کرده به عنوان مثال با عنایت به استعدادها و افتخارات بسیار زیادی که در استان کرمانشاه در رشته ورزشی وزنهبرداری و کشتی داریم، سالیان گذشته در رشته کشتی در کرمانشاه در قالب لیگ برتر حاضر شدیم و در سالجاری در رشته وزنهبرداری در لیگ برتر حرفهای حاضر هستیم، این مهم با پیگیری فرماندهی ورزش دوست قرارگاه غرب و برخی ورزشکاران این رشته همچون سجاد شکربیگی محقق شده و هماکنون نیز فعال است.
فارس: برخی از رشته ورزشی نیز شاکله نظامی داشته و یا برخی فدراسیونهای جهانی را نظامیان مدیریت میکنند نظر شما در این خصوص چیست و آیا این مساله ناشی از توان این نیروها دارد؟
امیری: رشتههای ورزشی همچون جودو، تکواندو و یا کوهپیمایی توسط نیروهای نظامی در ایران پایهریزی شده و حتی هماکنون نیز مدیریت برخی فدراسیونها براساس دیدگاهها و مدیریت کاملا نظامی شکل گرفته و این موضوع تا پایینترین رده این رشتههای ورزشی کاملا مشهود است، در کنار این رشتههای ورزشی برخی فدراسیونهای جهانی نیز به صورت حرفهای زیر نظر نیروهای نظامی مدیریت میشود و این مهم نیز نشان از توان مدیریت ورزشی نیروهای نظامی است.
فارس: از لحاظ زیرساختی وضعیت استان کرمانشاه در حوزه تربیت بدنی ارتش چه ظرفیتهای دارد؟
امیری: با توجه به اهمیت ورزش که پیش از این در خصوص آن صحبت شد و علاقمندی فرماندهان قرارگاه به مقوله ورزش، زیرساختهای خوبی در ورزش ارتش در منطقه غرب فراهم شده، اما این ظرفیتها به هیچ وجه نیاز نیروهای نظامی منطقه را فراهم نمیکند و حتی برخی از واحدهای نظامی ما از این نعمت کم بهره و یا حتی بیبهره هستند، در واحدهای همچون لشکر ۸۱ ما دارای زمین چمن هستیم اما در برخی اماکن حتی کوچکترین امکاناتی را نداریم.
فارس: واحد های مسکونی نیروهای نظامی استان نیز در زمره برنامههای شما قرار میگیرند؟
امیری: حقیقت امر این است که واحدهای مسکونی ما همچون سایر اماکن مسکونی سراسر کشور در زمره خدمات شهری و استاندارد سایر یگانهای دولتی قرار دارد و واحدهای همچون اداره کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه باید در راستای گسترش امر ورزش و تندرستی در اماکن ورزشی ارتش نیز برنامهریزی کرده و گام بردارد اما در جلساتی که با واحد مسئولین این حوزه، اداره کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه داشتیم هیچگونه امکاناتی را جذب نکرده و شاهد برخورد مناسبی نبودیم.
فارس: ارتباط شما با اداره کل ورزش وجوانان به چه شکلی بوده است و این برخورد نامناسب به چه شکلی بوده است؟
امیری: این موضوع در هر دو بعد قهرمانی و همگانی وجود دارد، با توجه به حمایتهای فرماندهی نیروی زمینی ارتش و فرماندهی قرارگاه غرب، تیم وزنهبرداری ما در لیگ برتر وزنهبرداری کشور حاضر خواهد بود، امکانات ما برای حمایت از این تیم محدود بوده و نیازمند حمایت بیشتر اداره کل ورزش و جوانان استان است اما متاسفانه به هیچ شکلی شاهد این حمایتها نبودهایم، هنگامی که نامی از تیم وزنهبرداری کرمانشاه برده میشود خیلی از مسئولین به آن افتخار کرده و به آن میبالند اما در زمان حمایت نمیتوان کمکی از آنها دریافت کرد.
در بعد همگانی چند وقت اخیر برای برگزاری مسابقات همگانی در اماکن مسکونی ارتش برای جذب حمایتهای بسیار محدودی به اداره کل ورزش و جوانان مراجعه کردیم، اما هیچگونه حمایتی از این نهاد شاهد نبودیم.
فارس: سربازان در کنار نیروهای کادر حجم عظیمی از استعداد را در این ارتش ایجاد کردهاند، در راستای جذب این استعدادها برنامه ارتش چیست؟
امیری: دو نکته مهم در این مقوله باید مدنظر قرار بگیرد، آمادگی رزم در نیروهای نظامی در دو بعد همگانی و قهرمانی دنبال میشود، و برنامهریزی ارتش در گسترش توان بدنی نیروها در این دو محور است، از طرف دیگر مساله استعدادیابی در ورزش باید از زمان مدرسه و آموزش تحصیلی آغاز شود و با توجه به ضعیف بودن ظرفیت استعدادیابی در این حوزه، شاهد حضور ورزشکاران بسیار مستعد در رشتههای مختلف هستیم که در قالب سرباز وارد این یگان میشود، فرماندهی ارتش جهت جذب و ساماندهی این نیروها برنامههای خوبی را اجرا میکند و بارها شاهد کشف و معرفی این ورزشکاران مستعد در خیلی از رشتههای ورزشی به سطح اول ورزش کشور هستیم.
فارس: سخن از حمایت ارتش از ورزشکاران حرفهای شد، در این خصوص بیشتر توضیح میدهید؟
امیری: بله، براساس دستورات فرماندهی، ما میتوانیم نخبههای ورزشی را به صورت محدود و مشخص با شرایط خاص به ارتش جذب کنیم، این عزیزان نیازی به حضور مستمر و نظامی در یگانهای ارتش ندارند و تنها باید به ورزش حرفهای خود بپردازند، دستوراتی از این قبیل توسط فرماندهی ابلاغ شده و وجود دارد.