بهرام حسینی در گفت و گو با ایسنا، با تاکید براینکه کوهنوردی در هر فصلی شرایط خاص خود را دارد، اظهار کرد: در فصل پاییز به دلیل تغییرات محسوس دما و دگرگونی شرایط آب و هوایی در ارتفاعات، کوهنوردان باید با رعایت اصولی برای صعود اقدام کنند.
وی توجه به کوتاهی طول روز در فصل پاییز را یکی از این اصول برشمرد و افزود: بر این اساس، کوهنوردان باید برنامه ریزی مناسبی را برای صعود و بازگشت خود داشته باشند تا دچار مشکل نشوند.
این مربی پیشکسوت کوهنوردی تاکید کرد: باتوجه به اینکه در این فصل اکثر کوهنوردان صعودهای یک روزه را انتخاب میکنند، برای همین توصیه میکنیم سقف برنامه پیمایش خود را تا ساعت 13 ظهر قرار دهند. حتی اگر تا این ساعت به قله کوه هم نرسیده باشند، نباید به پیمایش و صعودشان ادامه دهند و باید بازگرداند، چراکه خطرات زیادی آنها را تهدید میکند.
وی افزود: احتمال گم کردن مسیر بازگشت و سرد شدن هوا از جمله این خطرات است که باید آنها را مورد توجه قرار داد.
بهرامی در ادامه با تاکید براینکه کوهنوردان حتما پیش از چیدن برنامه صعود شرایط آب و هوایی را بسنجند، اضافه کرد: برای این کار به پیش بینی های هواشناسی توجه کنند تا بر همان مبنا تجهیزات و وسایل ورزشی مورد نیاز را با خود به همراه داشته باشند.
وی گفت: هرچند هوای کوهستان در ابتدای صبح بسیار سرد است، اما با شروع پیمایش ضربان قلب و گردش خون بالا میرود و بدن هم گرم میشود، لذا هرچه از زمان صعود بگذرد باید از حجم لباس هایمان کمتر کنیم. همچنین بهتر است لباس، کلاه، کفش، دستکش، جوراب گرم و کوله مناسبی برای کوهنوردی به همراه داشته باشیم.
این مربی پیشکسوت کوهنوردی تصریح کرد: اگر صعود کوهنورد یک روزه باشد، بهترین، مقوی ترین و سالم ترین غذایی که میتواند به همراه ببرد، غذاهای خانگی است، اما اگر صعود چند روزه باشد، برای روز اول از غذاهای خانگی و روزهای بعدی از کنسرو استفاده کند.
حسینی درباره چگونگی پیمایش در کوهستان هم گفت: کوهنورد باید بگونه ای از کوه بالا برود که بتواند بدون نفس نفس زدن صحبت کند، صعودی آرام و بدون عرق کردن داشته باشد تا اگر برای چند لحظه ای متوقف شد، دچار سرماخوردگی نشود. از سوی دیگر صعود آرام مانع از خستگی زود هنگام کوهنوردان میشود.